Låt de mörkgröna få huvudrollen

Att i tillägg till middagen få en härlig sallad är egentligen ren lyx. I bästa fall får vi lyx till middagen alla dagar i veckan!!!

På bilden en grön sallad i ordets rätta bemärkelse. Spenatblad, kokt broccoli, haricot verts och rostade pumpakärnor. Dressing på kallpressad olivolja, äppelcidervinäger, salt och peppar.

GOTT men faktiskt också en tallrik ren hälsa, proppad med mycket som vi behöver. Spenat och broccoli ligger högst upp på listan över bra grönsaker. Rika på A, C och E-vitamin och vitamin B9. Och med massor av antioxidanter som skyddar oss. Mineraler som kalcium och magnesium, viktiga för skelettet och musklerna men faktiskt också för att hålla blodtrycket i schack.

Haricot verts hör till baljväxterna som kommer med så mycket bra egenskaper att vi absolut bör få i oss dem varje dag året runt!

Olivoljan ger väldigt nyttigt fett för ett starkt och friskt hjärta! De rostade pumpakärnorna ger förutom en god nötig ”crunchig” smak en hel del protein och också bra omättade fetter. Och en massa bra mineraler.

Jag skulle kunna fortsätta ett tag till men ja, ni fattar… unna er lite lyx även på en vardag!

PS! Ångkoka broccolin och haricot verts. Skaffa en insats som passar kastrullen du kokar ris, pasta eller potatis i och sätt den ovanpå. Snabbt och enkelt. Och bevarar så mycket mer av näringsämnena!